Ki gondolná, hogy csupán 3 összetevője van ennek a szép kik keksznek? Néhány perc az összeállítása, azután egy kis pihenő, és a sütést követően csinos kis mogyorókrémsipkákat kap. Eldobható vagy kimosható habzsákot egyre több boltban kapni, de ha mégsem jutunk hozzá, használhatjuk nyugodtan egy erősebb uzsonnás tasak egyik sarkát is.

Hozzávalók (25 darabhoz)

Robotgép segítségével kikeverjük a tojást 20 dkg mogyorókrémmel. Majd hozzáadjuk a lisztet, és sima tésztává dolgozzuk. Lefóliázva hűtőbe tesszük 15-20 percre. Ha már állt egy kicsit, kisebb diónyi gombócokat csípünk le a masszából, gömböt formázunk belőle, majd sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Minden gombóc közepébe kis mélyedést nyomunk például egy karalábévájóval vagy más gömbölyű eszközzel. A tepsit – ha befér – betesszük sütés előtt a hűtőbe, hogy megtartsák a kekszek a formájukat. (Elegendő annyi ideig bent hagyni, amíg bemelegszik a sütő.) 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük a kekszeket. Amikor már kihűltek, csillagcsövű habzsákból mindegyik süti közepébe nyomunk egy adagot a megmaradt mogyorókrémből, végül pedig meghintjük aprított magvakkal.

Hozzászólások
Oldal nyomtatása Oldal nyomtatása