Hozzávalók

(25 x 45 cm-es tepsihez)

 

Tésztához:

1 kg Nagyi titka Búzafinomliszt

2 dkg szódabikarbóna

12 dkg margarin

30 dkg porcukor

22 dkg méz

4 db tojás

 

Krémhez:

1 l tej

19 dkg búzadara

4 dkg vaníliás cukor

17 dkg porcukor

40 dkg vaj

20 dkg baracklekvár

 

Bevonathoz:

20 dkg csokoládé

 

Elkészítés:

A margarint felolvasztjuk és a tészta többi hozzávalójával összekeverjük és összegyúrjuk. A kész tésztát 4 egyelő részre vágjuk és a részeket egyenként 2,5 mm vastagra nyújtva egy előre melegített sütőben 170 fokon 8 perc alatt készre sütjük.

Amíg a tészta sül a krém hozzávalói közül a tejből és a búzadarából tejbegrízt főzünk. Miután elkészül, teljesen kihűtjük és a vajjal, a vaníliás cukorral illetve a porcukorral krémmé keverjük.

A kisült tésztalapokat a kémmel és a baracklekvárral megkenjük. A legfelső lapra olvasztott csokoládéból bevonót öntünk, majd kihűlés után szeleteljük.

Hozzászólások
Oldal nyomtatása Oldal nyomtatása