Ezúttal egy nagyon szerethető süteményt készítettem friss meggyből. És hogy az ízén kívül miért is szeretem annyira? A válasz egyszerű: nem kell pepecselni a tésztával, elegendő jól lehűteni, majd egyszerűen a tepsibe reszelni. Semmi nyújtogatás, méretre vágás, bosszankodás.
 

Hozzávalók (20×30 cm-es tepsihez):

a tésztához:

a töltelékhez:

  • 40 dkg magozott meggy
  • 40 dkg túró
  • 5 dkg tejföl
  • 10 dkg porcukor
  • 1 tojásfehérje
  • 1 kezeletlen citrom reszelt héja
  • 1 teáskanál vaníliakivonat

 

A tészta hozzávalóit az ujjbegyeinkkel vagy késes robotgéppel összemorzsoljuk, majd tésztát gyúrunk belőlük. Fóliába csomagoljuk, és 1 órára fagyasztóba tesszük.
A töltelékhez a meggy kivételével mindent összekeverünk. A tészta felét a tepsi aljába reszeljük nagylyukú reszelőn, és kissé lenyomkodjuk. Eloszlatjuk rajta a túrós tölteléket, majd a meggyet is. Végül ráreszeljük a tészta másik felét is, és 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük kb. 30-40 percre. Hagyjuk teljesen kihűlni, mielőtt felvágnánk.

Hozzászólások
Oldal nyomtatása Oldal nyomtatása