Amint kicsit hűvösebbre fordul az idő, máris az ősziesebb ízeken jár az agyam. Ráadásul most kezdjük az iskolát is, így könnyen csomagolható éhségűzőket is elkezdtem összeszedni. A tésztába rengeteg mazsola került, ízben hozzápasszoló, illatos fahéj, dió és persze sok zab. A liszteket tetszőlegesen változtathatjuk, én ezúttal a Nagyi titka Extra finom süteménylisztet használtam, de fehér tönkölyliszttel vagy akár teljes kiőrlésűvel is készíthető.

Hozzávalók:

  • 20 dkg Nagyi Titka Extra finom süteményliszt
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 nagy csipet só
  • 15 dkg puha vaj
  • 25 dkg nádcukor
  • 2 tojás
  • 1 evőkanál vaníliakivonat
  • 30 dkg zabpehely
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 20 dkg mazsola
  • 10 dkg dió (vagy mandula, pisztácia…)

A puha vajat robotgép segítségével kikeverjük a nádcukorral és a vaníliakivonattal. Beledolgozzuk a tojásokat is. Beleszórjuk a lisztet, a szódabikarbónát, a sót és a fahéjat. Simára, keverjük, végül beleforgatjuk a zabpelyhet, a mazsolát és a magvakat. A masszából diónyi méretű gombócokat gömbölyítünk, és sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk.

175 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt készre sütjük. Amikor kivesszük, még puhák lesznek a kekszek, hagyjuk néhány percig hűlni mielőtt levesszük.

Hozzászólások
Oldal nyomtatása Oldal nyomtatása