Előre is elkészíthetjük egész nyugodtan, egy jól záró fémdobozban el fog állni karácsonyig.

Hozzávalók (25 darabhoz)

A lisztet, a mandulát, a kockázott vajat és a vanília kikapart magjait az ujjbegyeinkkel vagy késes
robotgép segítségével összedolgozzuk. A tésztát egy órára lefóliázva hűtőben pihentetjük. Ezután
diónyi darabokat csípünk le belőle, gömbölyítjük, kicsit elnyújtjuk, majd a végeit behajlítva is kiflikké
formázzuk. A süteményeket sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, és 180 fokra előmelegített
sütőbe tesszük kb. 13 percre. Akkor készük el, amikor épp csak megbarnulnak a végei. Nem kell
tovább sütni, mert akkor már nagyon kiszárad!

Néhány percig pihentetjük a kész süteményeket a sütőlemezen, majd – óvatosan leemelve –
meghempergetjük őket a porcukorban.

Hozzászólások
Oldal nyomtatása Oldal nyomtatása