Az egyik kedvenc receptem, hiszen a csodásan puha kelt tészta vaníliás-mascarponés tölteléket rejt, ráadásképp az egészet megkoronázzuk egy nagy maréknyi málnával. Aki nem szereti a málnát, az tehet bele áfonyát, sőt étcsokoládé darabkákat is.
 

Hozzávalók (kb. 13 darabhoz):

a tésztához:

a töltelékhez:

  • 25 dkg mascarpone
  • 1 tojássárgája
  • 10 dkg porcukor
  • 1 teáskanál étkezési keményítő
  • ¼ vaníliarúd
  • 15 dkg málna

a tetejére:

  • 5 dkg fehér csokoládé

 

A tejet a cukorral meglangyosítjuk, majd elmorzsoljuk benne a friss élesztőt, és hagyjuk, hogy néhány perc alatt felfusson. Közben egy nagy tálba mérjük a lisztet és a sót, hozzáadjuk a krémsajtot, a porcukrot, a vanília kikapart magjait és az élesztős tejet. Ruganyos tésztát dagasztunk belőle, majd letakarva, meleg helyen kelesztjük 45 percig.
A töltelékhez a krémsajtot kikeverjük a vanília kikapart magjaival, a tojássárgájával, a porcukorral és a keményítővel.
A tésztát lisztezett munkalapon kb. 3 mm vastagságú téglalappá nyújtjuk, megkenjük a krémsajtos töltelékkel, rászórjuk a málnát, és feltekerjük. A szélét összecsípjük, majd 4-5 cm-es darabokra vágjuk. A csigákat sütőpapírral bélelt vagy vékonyan vajazott sütőformába tesszük (ekkora adag egy 30 cm-es kerek vagy egy 25×35 cm-es szögletes formába fér bele), és további 30 percig kelesztjük.
 
170 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük. Végül olvasztott fehér csokoládét csurgatunk a tetejére.

Hozzászólások
Oldal nyomtatása Oldal nyomtatása