A krémsajtos feltét kicsit megtöri a brownie tömény édességét. Fontos, hogy ne süssük se túl, se alul.

Hozzávalók (18×28 cm-es tepsihez):

a brownie-hoz:

  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg étcsokoládé
  • 20 dkg nádcukor
  • 4 tojás
  • 18 dkg Nagyi titka búzarétesliszt
  • 2 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 1 evőkanál vaníliakivonat
  • 1 nagy csipetnyi só

a krémsajtos betéthez:

  • 25 dkg mascarpone
  • 1 tojás
  • 3 dkg porcukor
  • 3 cm-es vaníliarúd
  • 10 dkg málna

 

A vajat és a felaprított étcsokoládét összeolvasztjuk. A tojásokat fehéredésig keverjük a nádcukorral és a vaníliakivonattal. A csokoládés vajat a tojásos keverékhez adjuk, elkeverjük, majd mehet bele a só, a liszt és a kakaópor is. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk.
A krémsajtot kikeverjük a tojással, a porcukorral és a vaníliával, majd elegyengetjük a csokoládés tészta tetején, úgy, hogy néhol kissé beledolgozzuk. A málnaszemeket is belenyomkodjuk, ezután pedig mehet a 160 fokra előmelegített sütőbe kb. 25 percre. Addig süssük, amíg kicsit remegős lesz, de már nem folyós. Ha teljesen kihűlt, kockákra vágva tálaljuk.

Hozzászólások
Oldal nyomtatása Oldal nyomtatása