Hozzávalók (6-7 darabhoz):

a tésztához:

a töltelékhez:

  • 1 kis citromlé (ízlés szerint)
  • 5 dkg porcukor
  • 25 dkg mascarpone

a díszítéshez:

  • 20 dkg málna (fagyasztott is lehet)

 

Elkészítés:

A tésztához a puha margarint a porcukorral habosra keverjük, majd a tojásokat egyenként hozzáadjuk és tovább habosítjuk. Végül belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet is.
A kis kosárformákat kikenjük, belisztezzük, majd a tésztával félig töltjük, de egy kanál segítségével a forma széléig felkenjük.
180 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük, míg szépen megemelkedik és világos barna lesz. Hagyjuk, langyosra hűlni majd kiborítjuk a formából, hogy teljesen kihűljön. ,
A krém hozzávalóit egy tálban simára keverjük, majd gépi habverővel krémesre habosítjuk (nem kell sokáig nehogy kicsapódjon).
A krémet a kosárkákra kanalazzuk, és málnaszemekkel megdíszítjük.

Hozzászólások
Oldal nyomtatása Oldal nyomtatása