Málnás fehércsoki torta

Hozzávalók

18-20 cm átmérôjû tortakarikához
A tésztához:
10 dkg Nagyi titka Extra finom süteményliszt,
4 db tojás, 8 dkg cukor
A krémhez:
3,5 dl tej,
5 dkg Nagyi titka Extra finom süteményliszt,
20 dkg porcukor,
25 dkg vaj,
2 db tojás sárgája,
15 dkg fehér csokoládé aprítva,
15 -20 dkg málna (friss vagy mirelit) a rétegek közé és a díszítéshez

Elkészítés

A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját a cukor egyik felével habosra keverjük. A fehérjét kemény habbá verjük, amikor már kemény, a cukor felével verjük még 1-2 percig, majd óvatosan beleforgatjuk a sárgáját, végül az átszitált Nagyi titka süteménylisztet. A tortakarikát kikenjük, kilisztezzük, és a tészta masszát belesimítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük. Hagyjuk a tésztát a formában langyosra hűlni, levesszük róla a tortakarikát és 3 lapra vágjuk. A krémhez a Nagyi titka búzafinomlisztet, a sárgáját egy kevés tejjel simára keverjük. A maradék tejet felforraljuk és a lisztes keverékkel besűrítjük. A tűzről levéve belekeverjük a fehér csokoládét, hogy elolvadjon. Ezután hagyjuk a főzött krémet teljesen kihűlni. A vajat a porcukorral habosra keverjük, majd a főzött krémet belekeverjük. A krém egy részével a lapok közül kettőt megkenünk, rájuk málnát szórunk. A 3 lapot egymásra helyezzük és a maradék krémmel a tortát körbekenjük. Néhány szem málnával a tetejét díszíthetjük.

Hozzászólások
Oldal nyomtatása Oldal nyomtatása