Mákos csupaszilvás pite

Hozzávalók

A kevert tésztához:
16 dkg Nagyi titka Búzarétesliszt
14 dkg Nagyi titka Búzafinomliszt
10 dkg cukor
16 dkg vaj
17 dkg joghurt (1 kis dobozos)
1/2 csomag sütőpor
2 db tojás
10 dkg darált mák
1 csipet só
1 pici fahéj
1 citrom reszelt héja

A tetejére:
8-10 db szilvakompót

A töltelékhez:
15 dkg szilvalekvár

Elkészítés

A kevert tészta hozzávalóit egy tálban elkeverjük, és egy kivajazott kilisztezett piteformába töltjük. A tetejét kirakjuk a félbevágott szilvákkal. 180 fokos sütőben megsütjük. Amikor langyosra hűlt, kivesszük a piteformából, kettévágjuk, és a szilvalekvárral megtöltjük.

Hozzászólások
Oldal nyomtatása Oldal nyomtatása