Nagy előnye, hogy szinte nem kell pihentetni a tésztát, és a kiszaggatásában kérhetjük a gyerekek segítségét. Én tojásfehérje helyett ezúttal inkább csak olvasztott csokoládéval csíkoztam be. A tésztánkat nyugodtan gazdagíthatjuk kandírozott gyümölcsökkel!

Hozzávalók (16 nagyobb vagy 24 kisebb szívhez)

  • 25 dkg Nagyi titka extra finom süteményliszt
  • 5 dkg őrölt mandula
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 1 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék
  • 1 nagy csipetnyi só
  • 15 dkg méz
  • 12,5 dkg vaj
  • a tetejére
  • 10 dkg olvasztott csokoládé

A vajat és a mézet összeolvasztjuk, majd hagyjuk kicsit kihűlni. A száraz hozzávalókat és a fűszereket egy tálba szitáljuk, majd alaposan összedolgozzuk a mézes vajjal. 20-30 percre hűtőbe tesszük, hogy könnyebb legyen kinyújtani a tésztát. Vékonyan lisztezett munkalapon 1-1,5 cm vastagságúra nyújtjuk a tésztát, kiszaggatjuk, és sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk. 160 fokra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt készre sütjük. Miután teljesen kihűlt, olvasztott csokoládéval becsíkozhatjuk a tetejét.

Hozzászólások
Oldal nyomtatása Oldal nyomtatása