Ezek a csodás kis francia kagylócskák a kedvenc süteményeim közé tartoznak. Az elkészítésük egyszerűen és gyorsan megy, a variációk száma pedig szinte végtelen. Arról nem is beszélve, hogy nem ismerek olyat, akinek ne ízlene. Amellett, hogy jól esik elmajszolni egyet-kettőt egy finom kávé vagy tea mellett, nagy előnye, hogy jól csomagolható. Szívesen visszük magunkkal kisebb piknikekre vagy kirándulásokra is, jól záródó dobozban ugyanis nem szárad ki. Ha nem otthonra készítem, a csokit le is hagyom a tetejéről, így nem olvad rá a kezünkre.

A formát bármelyik konyhafelszerelési áruházban vagy hipermarketben be lehet szerezni kisebb összegért. Érdemes szilikont választani, akkor nem kell bajlódni a vajazással és lisztezéssel, mint a fémnél.

Hozzávalók (40-50 darabhoz)

  • 20 dkg Nagyi titka Extra finom süteményliszt
  • 5 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 10 g sütőpor
  • 4 evőkanál kókuszreszelék
  • 5 tojás
  • 20 dkg porcukor
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 20 dkg olvasztott vaj
  • csipetnyi só
  • a tetejére (elhagyható):
  • 10 dkg étcsokoládé
  • kókuszreszelék

A tojásokat addig keverjük a porcukorral, amíg egészen kifehéredik, és könnyű, levegőssé válik. Folyamatos keverés mellett belecsurgatjuk az olvasztott vajat és a vaníliát. Az alaphoz szitáljuk a kakaóval, sóval és sütőporral vegyített lisztet. Hozzáadjuk a kókuszreszeléket is, és összeforgatjuk.

A masszát habzsákba töltjük, és a forma mélyedéseit 2/3-ad részig töltjük vele. 180 fokos sütőben 9-10 perc alatt készre sütjük. Ügyeljünk rá, hogy ne süssük túl. Óvatosan kivesszük a süteményeket, ha kihűltek, lecsurgathatjuk olvasztott csokoládéval, majd megszórhatjuk még egy kevés kókusszal.

 

Hozzászólások
Oldal nyomtatása Oldal nyomtatása