… ami persze úgy a legeslegjobb, hogy puha a piskóta, és valami iszonyatosan nagy mennyiségű csokiszószban van megfürösztve, végül pedig ropogós kókuszbundába bugyolálva.

Szóval jó kis retró édesség mai köntösben. Ha elkészítettünk egy jó nagy adagot, csak dobjuk be egy dobozban a hűtőbe, és ehetjük magában, vihetjük a strandra, vagy adagolhatunk mellé egy jó nagy adag vaníliafagyit.

Ez az adag 40 db kockához elég, és persze megint használjunk jó lapanyagokat! Szaftos, nagy szemű kókuszreszeléket például drogériákban érdemes beszerezni, ég és föld a különbség az agyonszárított fűrészporokhoz képest. Ha pedig sokalljuk a cukor mennyiségét, készíthetjük fele arányban vagy teljesen nyírfacukorral is. Aki pedig még csokisabb hatásra vágyik, csípjen le egy evőkanálnyi lisztet a tészta hozzávalóiból, és cserélje kakaóporra.

Hozzávalók (40 darabhoz) 

a piskótához:

 a bevonáshoz:

  • 15 dkg étcsokoládé
  • 5 dkg vaj
  • 2 dl tej
  • 20 dkg porcukor
  • 5 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 30 dkg kókuszreszelék

A piskótához a tojásokat a cukorral és a vanília kikapart magjaival fehéredésig keverjük. Akkor jó, ha már szép tartása van, és szalagosan folyik le a habverőről. Amikor ez megvan, beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, összeforgatjuk. Végül több részletben belecsurgatjuk az olvasztott vajat is. Addig keverjük nagy mozdulatokkal, amíg szép, egynemű tésztát kapunk. A masszát egy sütőpapírral bélelt, 20×30 cm méretű tepsibe szedjük, és 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük.

A kész piskótát hagyjuk kihűlni, majd 2,5-3 cm-es kockákra vágjuk.

A csokimázhoz vizet forralunk egy lábasban, fölé teszünk egy fém tálat, aminek az alja ne érjen bele a forrásban lévő vízbe. Ebbe az edénybe tesszük a felkockázott csokoládét, a vajat és a tejet. Folyamatos keverés mellett összeolvasztjuk. Amikor kész, levesszük a vízfürdőről, megtöröljük az alját. Tovább kevergetjük kézi habverővel, és belekanalazzuk a kakaóval elkevert porcukrot. Simára keverjük, és hagyjuk kicsit visszahűlni. A piskótakockákat 2 villa segítségével megforgatjuk a csokimázban, majd meghempergetjük a kókuszreszelékben. Süteményrácsra tesszük, és hagyjuk megdermedni. (Melegben mehet be a hűtőbe.)

Hozzászólások
Oldal nyomtatása Oldal nyomtatása