http://nagyititka.hu/karamellas-almatorta

Hozzávalók (24 cm-es tortaformához):

A tésztához:
320g Nagyi titka Extra finom süteményliszt
4 db tojás
200g cukor
240g krémsajt
3 tk sütőpor
4 alma
porcukor
fahéj
A karamell szószhoz:
225g cukor
65 ml víz
85 ml tejszín
70g vaj

Elkészítés:

A tojást a cukorral és a vanília aromával habosra keverjük. Hozzáadjuk a sütőporos lisztet és a krémsajtot. A tortaformát kivajazzuk, kilisztezzük és beletöltjük a tészta felét. A megpucolt, felszeletelt almát porcukros fahéjba forgatjuk és a felét a tésztára rétegezzük. Rákanalazzuk a maradék tésztát, majd a tetejére tesszük a többi almát. 180 fokon kb. 1 órán át sütjük. Tálalás előtt, még melegen megkenjük a tetejét karamell szósszal.

Karamell szósz elkészítéséhez a cukrot a vízzel karamellizáljuk, hozzáöntjük a forró tejszínt, végül pedig belekeverjük a vajat.

Hozzászólások
Oldal nyomtatása Oldal nyomtatása