kakaos_csiga_video

Készítsd el ez a provance-i specialitást, és tedd a reggelizőasztalra karácsonykor – az egész család örömére!

Hozzávalók / 5 adag:

A tésztához
3 dl tej
2.5 dkg friss élesztő
1 teáskanál cukor
70 dkg Nagyi titka Kelt tészta süteményliszt
6 ek cukor
1 csipet só
1 db tojás
150 g vaj
A töltelékhez
250 g krémsajt
150 g étcsokoládé

Elkészítés:

A tésztához
A tejes langyosítsuk meg, és keverjünk el benne egy teáskanál cukrot, majd morzsoljuk bele az élesztőt, és hagyjuk 15 perc alatt felfutni. Közben egy tálban keverjük össze a lisztet, a cukrot és a sót. Adjuk a lisztes keverékhez a felfuttatott élesztőt, az olvasztott vajat, és üssük hozzá a tojást, majd gyúrjuk össze a tésztát egészen addig, amíg el nem válik az edény falától. Konyharuhával takarjuk le az edényt, és egy órát kelesszük.
A töltelékhez
A csokoládét vízgőz felett olvasszuk meg, majd keverjük hozzá a krémsajthoz, és addig dolgozzuk benne, amíg teljesen homogén nem lesz.
Az összeállítás
A megkelt tésztát gyúrjuk át és lisztezett felületen nyújtsuk fél centi vastag, téglalap alakúra. Kenjük meg a csokoládés sajtkrémmel, majd tekerjük fel és vágjuk egy centis darabokra. A muffinformákat vajazzuk ki, és tegyünk a mélyedésekbe egy-egy csigát úgy, hogy a tészta szélét hajtsuk be alá. 175 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt süssük meg, majd porcukorral megszórva tálaljuk.

Hozzászólások
Oldal nyomtatása Oldal nyomtatása