Avagy mit lehet tenni, ha megígértük a palacsintát, majd szembesültünk vele, hogy egy cseppnyi tej sincs otthon? Kreatívak leszünk, és előkapunk egy kis joghurtot. Ha pedig már amúgy sem a megszokott formában kerül az asztalra, gondoltam, hogy mindenképp tönkölylisztre is cserélem a sima lisztet. Méghozzá vegyesen használva a fehéret és a teljes kiőrlésűt.

Mellé egy kis vaníliával és mézzel ízesített maradék joghurt és friss gyümölcs került.

Hozzávalók (kb. 12 darabhoz)

A tojást kikeverjük a joghurttal, a porcukorral és a vanília kikapart magjaival. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a sót. Simára dolgozzuk. A palacsintasütőt ezúttal elég lesz csak közepesen felmelegíteni, mivel az a cél, hogy lassan süljenek meg a pufók palacsintáink. Vékonyan kiolajozzuk, és 2-3 pufi, nagyjából 10 cm-es átmérőjű palacsintát sütünk ki, 2-2 percig oldalanként. Akkor fordítsuk meg, amikor már szépen megszilárdult a teteje.

Frissen fogyasszuk! Sok gyümölccsel és némi maradék joghurttal, amit mézzel és vaníliával ízesítünk.

Hozzászólások
Oldal nyomtatása Oldal nyomtatása