És hogy mitől intelligens? Magától 3 rétegre válik szét, és mindháromnak különböző állaga lesz.
Leginkább a tejpitéhez tudnám hasonlítani. A lényeg, hogy csodás, vaníliás íze van, és hogy az összeállításon kívül nincs vele sok gond, viszont egy nagy tepsi süteményünk lesz belőle.

Hozzávalók (25×30 cm-es tepsihez)

A tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjéből egy csipetnyi sóval kemény habot verünk. A sárgájákat kikeverjük a porcukorral, az olvasztott vajjal és a vaníliarúd kikapart magjaival. A masszához – folyamatos keverés mellett – váltakozva hozzáadjuk a lisztet és a tejet. A csomómentesre kevert tésztába nagy mozdulatokkal beleforgatjuk a fehérjehabot.

A sütéshez mindenképp érdemes fém tepsit választanunk, a jénaiban nem sül meg rendesen. Tehát a magasabb falú fém tepsit kikenjük az olvasztott vajjal, és vékonyan meghintjük liszttel. Beleöntjük a sütemény tésztáját, és hideg sütőbe tesszük. A sütőt csak ekkor kapcsoljuk be 140-150 fokra. Kb. 1 óra alatt készül el, de érdemes figyeli. Akkor van kész, amikor a teteje alatt már érezhetően csak remegős a tészta és nem folyós. Teljesen kihűlve, porcukorral megszórva tálaljuk.

Hozzászólások
Oldal nyomtatása Oldal nyomtatása