Hókifli

Hozzávalók

2 tepsi süteményhez

40 dkg Nagyi titka búza-rétesliszt,
25 dkg margarin,
2 dl tejföl
csipetnyi só,
40 dkg sűrű lekvár,
vagy darált dió, illetve mák
porcukorral, mazsolával, vaníliás
cukorral, reszelt citromhéjjal,
rummal, és tejjel ízesítve,
vagy gesztenyemassza

Elkészítés

A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, sóval, tejföllel, és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. 8 részre osztjuk, cipókat formálunk belőle, és hűvös helyre tesszük, amíg a töltelék elkészül. A tésztát lisztezett gyúrólapon 3 mm vastagságúra nyújtjuk, majd 8 részre osztjuk, mint egy tortát. Egy kávéskanál segítségével a tölteléket ráhelyezzük a tészta szélére, a sarkoknál behajtjuk, feltekerjük, és kiflit formálunk belőle. Sütőlapra helyezzük, majd 170 °C-os sütőben 15 percig sütjük. Amikor kisült, még melegen megforgatjuk a vaníliás porcukorban.

Hozzászólások
Oldal nyomtatása Oldal nyomtatása