A gofri az egyik olyan dolog, amiért érdemes megvenni a megfelelő konyhai kütyüt.

Kívül ropogósnak kell lenni, belül puhának, édesnek, finomnak. Mindehhez elengedhetetlen egy jó sütő, minél vastagabb, kivehető sütőlappal. Ugyanis szinte nincs olyan, hogy ne folyna ki a tészta, és így legalább könnyen tisztítható eszközünk legyen hozzá.

A tetejére mehet lekvár, fagyi, de mi a mogyorókrémes-tejszínhabosra esküszünk!

Hozzávalók (kb. 6 adaghoz)

  • 20 dkg Nagyi titka Fehér tönkölybúzaliszt
  • ½ csomag sütőpor
  • 4 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 2 dl tejszín
  • 2 dl tej
  • 10 dkg olvasztott vaj
  • 1 kezeletlen narancs héja (elhagyható)
  • ½ vaníliarúd
  • 1 teáskanál olaj

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből és a cukorból nagyon kemény habot verünk. Ezután a sárgájákat kikeverjük az olvasztott vajjal, a vanília kikapart magjaival és a finomra reszelt narancshéjjal. Beledolgozzuk a sütőporral elkevert lisztet, a tejet és a tejszínt. Nagy mozdulatokkal a masszához forgatjuk a fehérjehabot. A gofrisütő lapjait vékonyan beolajozzuk, majd papírtörlővel áttöröljük, a helyükre tesszük, és felforrósítjuk a sütőt. Nagyjából 2 merőkanálnyi masszát teszünk a forró lapra, és legalább 6-8 percig sütjük. (A sütési idő és a tészta mennyisége típusonként változhat!) Akkor jó, ha már ropogós a külseje. Ha lehet, még melegen együk is meg gyorsan!

Hozzászólások
Oldal nyomtatása Oldal nyomtatása