Nem csak szezonális gyümölcsökből, de zöldségekből is készülhetnek remek sütemények. Gondoljunk csak a céklára, a cukkínire vagy a répára. Ezúttal sütőtök került ebbe a finom édességbe.
A sütőtök mellé ezúttal csodás kínai ötfűszer keveréket használtam, de akinek ez túl sok vagy nem elérhető, tehet bele fahéjat és gyömbért is. A diót pedig cserélhetjük mandulára is.

Hozzávalók (28×18 cm-es tepsihez)

A puha vajat a porcukorral felhabosítjuk, majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat. Mehet bele a héjából kikapart sütőtök is. A robotgéppel simára dolgozzuk, közben a sütőtök is szépen szétesik. Beleszitáljuk a fűszert és a sütőporral elkevert liszteket. Spatulával összedolgozzuk, végül beleszórjuk a durvára vágott diót és a csokoládét. A masszát egy sütőpapírral bélelt tepsiben elegyengetjük, és a 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük. A felvágással várjuk meg, amíg kihűl!

Hozzászólások
Oldal nyomtatása Oldal nyomtatása