Bevallom, ritkán követem, hogy épp milyen világnapot tartanak a világban. De amikor megtudtam, hogy egymás után következik az étcsokoládé (január 10.) és a tej (január 11.) világnapja, azonnal egy forrón gőzölgő csokoládés tejpitét láttam magam előtt. És ha tejpite, akkor még valami gyümölcs is mehetne bele, mondjuk a kedvencem, az áfonya. Már a vaníliás alapot is remekül kiegészíti, az étcsokoládéval meg egyenesen fenomenális párost alkotnak.


Magát az masszát nem tart tovább kikeverni, mint egy palacsintát, viszont kisütni már jóval egyszerűbb, csak beleöntjük a formába, majd mehet a sütőbe. A sütés után szükség lesz némi türelemre (tudom-tudom, borzasztó nehéz azt a pár percet is kivárni), amíg hűl a süti, de utána csak körbe kell ülni, és gyorsan bekanalazni.

Süthetjük egy nagyobb, vagy több egyszemélyes formában, így könnyebb lesz tálalni.

Hozzávalók (4 adaghoz)

A tojásokat kikeverjük a cukorral és a vanília kikapart magjaival. Kézi mixer segítségével tovább dolgozva hozzáadagoljuk a tejet és a lisztet is. Ügyeljünk rá, hogy csomómentes maradjon! A sütőedény(ek)et kivajazzuk, és 2/3 részig töltjük a masszával. Érdemes egy tepsire rátenni, így a sütőbe is egyszerűbb lesz betenni. Beleszórjuk a gyümölcsöt és az apróra vágott csokoládét. A maradék vajat a tetejére morzsoljuk, és 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük 25-30 percre, amíg a közepe is megszilárdul.
Porcukorral megszórva tálaljuk.

Hozzászólások
Oldal nyomtatása Oldal nyomtatása