http://nagyititka.hu/focaccia_2/

Hozzávalók (1 normál méretű tepsihez):

500 g Nagyi titka Pizzaliszt
3,5 dl víz
8 g só
3 evőkanál olaj
25 g élesztő
paradicsom, olajbogyó és rozmaring ízlés szerint

Elkészítés:

Az élesztőt kevés, szobahőmérsékletű, cukros vízen felfuttatjuk. Összekeverjük, a száraz alapanyagokat majd hozzáadjuk a folyékony hozzávalókat. A keveréket alaposan összedolgozzuk, és 10 percig dagasztjuk. Szobahőmérsékleten 30-40 percig kelesztjük, majd finoman átnyomkodjuk a tésztát kinyomkodva belőle a levegőt, és kiolajozott tálban, meleg helyen újabb 30 percig kelesztjük. Egy tepsit alaposan kikenünk olajjal, egyenletesen eligazgatva belesimítjuk a tésztát, majd az ujjbegyünkkel kis mélyedéseket nyomunk rá több helyen is. A tetejét meglocsoljuk olívaolajjal, megszórjuk sóval. Ízlés szerint tehetünk rá szeletelt paradicsomot, durvára vágott rozmaringot vagy akár olajbogyót is. 10 perc pihenés után 220 fokon 20-30 percig sütjük.

Hozzászólások
Oldal nyomtatása Oldal nyomtatása