Hozzávalók (2 darab 18 cm átmérőjű formához):

A piskótához
240 g Nagyi titka Extra finom süteményliszt
9 tojás
270 g cukor
30 g kakaópor

A krémhez
200 g mascarpone
50 g porcukor
200 g tejszín

Elkészítés:

A tojásokat habosra verjük a cukorral, a lisztet összekeverjük a kakaóporral, majd óvatosan a felvert tojáshoz adjuk. A masszát két – 18 cm átmérőjű – tortakarikába töltjük, és 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük. A megsült tortákat lefordítva rácsra tesszük és lehűtjük. A kihűlt piskóták tetejét egyenesre vágjuk, kiszedjük a sütőformából és félbevágjuk. A mascarponét habosra keverjük a cukorral, majd a tejszínt apránként hozzáadva kemény habbá verjük. A krémet habzsákba töltjük, és a piskótákra nyomjuk. A tetejét telerakjuk félbevágott eperrel.

Hozzászólások
Oldal nyomtatása Oldal nyomtatása