A nagymamám receptjei között találtam rá erre a süteményre, meg is ijedtem a rengeteg vajtól, ami benne van, hiszen még egy jó vajas linzerben sincs ennyi. De működött! Kicsit ugyan szétterül, de az a rengeteg van és vanília kárpótol mindenért!

Hozzávalók (30 darabhoz)

A hideg vajat felkockázzuk, majd az ujjbegyeinkkel vagy késes robotgéppel összedolgozzuk a lisztekkel, a porcukorral, a tojássárgájával, a szeletelt mandulával és a vanília kikapart magjaival. Ha nagyon lágynak érezzük a tésztát, tegyük be 30 percre a hűtőbe. Lisztezett munkalapon kb. ½ cm vastagságúra nyújtjuk a tésztát, és kiszaggatjuk. Nagy közökkel sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket, és mindegyik közepébe nyomunk egy szem diót. 200 fokos sütőben kb. 10-12 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk visszahűlni, végül óvatosan leemeljük a kész kekszeket a sütőlapról.

Hozzászólások
Oldal nyomtatása Oldal nyomtatása