Nekem a narancsos a kedvencem. De tetszés szerint variálhatjuk, a csokoládéhoz és a hangulatunkhoz illő fűszerekkel.

Hozzávalók (30-35 darabhoz)

  • 15 dkg étcsokoládé
  • 10 dkg vaj
  • 15 + 5 dkg porcukor
  • 1 tojás
  • 1 kezeletlen narancs héja
  • 1 evőkanál vaníliakivonat
  • 12,5 dkg Nagyi titka fehér tönkölybúzaliszt
  • 2 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 nagy csipet só

A csokoládét és a vajat összeolvasztjuk, majd hozzáadunk 15 dkg porcukrot, a tojást, a reszelt narancshéjat és a vaníliát. Miután elkevertük, beleforgatjuk a száraz hozzávalókat is a masszába. 1 órára hűtőbe tesszük, hogy visszaszilárduljon a csokoládé és a vaj. A maradék porcukrot egy kis tálba szedjük. A megszilárdult tésztából diónyi darabokat csípünk le, gömbölyítjük, végül alaposan meghempergetjük a porcukorban. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk a gombócokat. 160 fokra előmelegített sütőben 13 perc alatt készre sütjük. Miután kivettük, hagyjuk néhány percig pihenni.

Hozzászólások
Oldal nyomtatása Oldal nyomtatása