Gyerekkori kedvencünk, a csokis perec – megmutatjuk, hogy egyáltalán nem nagy ördöngösség otthon elkészíteni!

Hozzávalók / 4 adag:

A perecekhez
12 dkg Nagyi titka Félfogós búzaliszt
6 dkg dió
1.5 dkg cukrozatlan kakaópor
10 dkg vaj
4 dkg porcukor
A bevonathoz
10 dkg étcsokoládé

Elkészítés:

A perecekhez
Az összes száraz hozzávalót egy tálba szitáljuk. A hideg vajat rákockázzuk, és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Fóliába csomagoljuk, és egy-két órára a hűtőbe tesszük. Ha letelt az idő, 1 centi vastagra nyújtjuk, és vékony csíkokat vágunk belőle. Kicsit megsodorjuk, hogy hurkáink legyenek. Perec formát hajtunk belőlük, és sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 8-10 perc alatt roppanósra sütjük.
A bevonathoz
Amíg a perecek hűlnek, temperáljuk a csokit. Összetörjük, és a háromnegyedüket vízgőz fölött megolvasztjuk. Levesszük a tűzről, és a maradék csokit hozzáadva addig keverjük, míg el nem olvad. Hurkapálcika segítségével beleforgatjuk a pereckéket, majd rácson hagyjuk őket kihűlni.

Hozzászólások
Oldal nyomtatása Oldal nyomtatása