Hozzávalók (8 darab 10 cm-es piteformához):

A tésztához:

A krémhez:

  • 3 tojás sárgája
  • 2 citrom leve
  • 120 g cukor
  • 170 g puha vaj

A díszítéshez:

  • 3 tojás fehérje
  • 250 g cukor

Elkészítés:

A lisztet a vajjal összemorzsoljuk, hozzáadjuk a többi alapanyagot, és gyorsan összegyúrjuk. Kb. 30 percre hűtőbe tesszük. Ezután kinyújtjuk, kibéleljük vele a piteformákat, és 180 fokon kb. 15 percig elősütjük.
A krémhez a tojássárgáját, a citromlevet és a cukrot vízgőz fölött folyamatosan kevergetve addig melegítjük, amíg besűrűsödik. Langyosra hűtjük, majd hozzáadjuk a vajat, és addig keverjük, amíg szép egynemű lesz. Lehűtjük, és a piteformákba a tésztára töltjük.
Tojásfehérjéből cukorral kemény habot verünk, és habzsákkal körbe díszítjük vele a pitéket.

Hozzászólások
Oldal nyomtatása Oldal nyomtatása