Megmutatom az egyik gyerekkori kedvencemet. Anyukám gyakran készítette, és most eszembe jutott, hogy milyen jó kis édesség ez kánikula idején, arról nem is beszélve, hogy a gyermekeim is megőrülnek érte.

Azon túl pedig, hogy mennyire finom, számoljunk csak utána, hogy szinte fillérekből kijön a 6 adag puding. A legdrágább tétel a bio citrom, de ehhez ragaszkodjunk, ne együnk olyan citrushéjat, amit lemoshatatlan gombaölőkkel kezeltek. A nagyobb szupermarketekben már mindig lehet kapni, teljesen elfogadható áron.

Hozzávalók (6 adaghoz)

A vizet felforraljuk, majd beleöntjük a cukrot és a búzadarát. Kb. 5-6 perc alatt állandó keverés mellett készre főzzük. Levesszük a tűzről, és belereszeljük a citromok héját, majd belefacsarjuk a levüket. Ezután elektromos habverő segítségével 15 percig keverjük, amíg szépen kifehéredik és habosodik.

Ha már jó az állaga, poharakba adagoljuk, és kihűtjük. Tálalás előtt csurgathatunk rá olvasztott étcsokoládét, és megszórhatjuk friss gyümölcsökkel.

Hozzászólások
Oldal nyomtatása Oldal nyomtatása