Burgonyás-hagymás cipó

Hozzávalók

25 dkg Nagyi titka búzakenyérliszt, fehér

10 dkg áttört főtt burgonya

2 dkg élesztő

Ízlés szerint őrölt szerecsendió

1 ek cukor

2 dl tej

1 kk só

2 ek étolaj

25 dkg vöröshagyma apró kockára vágva

 

Elkészítés

Az olajat felhevítjük és megpirítjuk rajta a kockára vágott hagymát, majd hagyjuk langyosra hűlni. Az élesztőt a langyos tejben egy kevés lisztel, a cukorral elkeverjük, majd hagyjuk felfutni. A maradék lisztet a szerecsendióval és a sóval elkeverjük, majd hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a pirított hagymát és a főtt burgonyát. Ezt tésztává dolgozzuk, majd langyos helyen hagyjuk megkelni. Ha megkelt a tésztánk még egyszer átdagasszuk, átlevegőztetjük, majd ismét hagyjuk langyos helyen kelni.

Ha megkelt cipót formálunk belőle és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és ott is kelni hagyjuk. Ha ismét megkelt a külsejét bevagdoshatjuk, majd vízzel megkenve burgonyapehellyel megszórhatjuk. Langyos helyen megkelesztjük, majd először 220 fokos sütőben 10 percig sütjük, míg kérge lesz, majd 180 fokos sütőben további 15-20 percig sütjük, míg át nem sül.

Hozzászólások
Oldal nyomtatása Oldal nyomtatása