Jópofa halloween süti, ami nem igényel sok munkát, csak a tészta visszahűtésére ügyeljünk, hogy ne
folyjon szét a tepsiben! Még egy-két fekete marcipánpók is kerülhet rá, vagy vattacukor pókháló.

Hozzávalók (25-30 darabhoz)

  • 40 dkg Nagyi titka Fehér tönkölyliszt
  • 20 dkg hideg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 1 tojássárgája
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • néhány csepp színtelen mandulakivonat (elhagyható)
  • kb. 30 szem egész mandula

Az ujjbegyeinkkel vagy késes robotgéppel összedolgozzuk a hideg, felkockázott vajat, a lisztet és a
porcukrot. Hozzáadjuk a tojássárgáját, a vanília- és a mandulakivonatot, majd simára dolgozzuk a
tésztát. Fóliába csomagolva 1-2 órára hűtőbe tesszük, amíg visszaszilárdul a vaj. A keményebb
tésztából nagyobb diónyi méretű darabokat csípünk le, és megformázzuk belőle az ujjakat. Késsel
megmintázzuk, és mindegyik végére nyomunk egy-egy egész mandulát. Az ujjakat sütőpapírral bélelt
tepsire sorakoztatjuk, majd visszatesszük a hűtőbe. Ha egyből sütőbe rakjuk, túlságosan szétterülnek.
Ha már pihent kb. 30 percet, 180 fokra előmelegített sütőben nagyjából 12 perc alatt készre sütjük.
Pár percet várjunk, mielőtt levesszük a tepsiről, mert melegen még nagyon törékenyek.

Hozzászólások
Oldal nyomtatása Oldal nyomtatása