A túrós töltelék már együtt sül a kakaós tésztával, mégsem szárad ki. Ügyeljünk rá, hogy a kakaós massza is átsüljön!

 

Hozzávalók (30 x 20 cm-es tepsihez)

a kakaós részhez:

a túrós részhez:

  • 50 dkg túró
  • 10 dkg porcukor
  • 1 tojás
  • 5 dkg Nagyi titka búzadara
  • 1 kezeletlen citrom héja
  • ½ vaníliarúd

Először a kakaós tésztát készítjük el, ehhez a tojásokat kettéválasztjuk. A sárgájákat fehéredésig keverjük a porcukorral, majd csomómentesre dolgozzuk a tejjel, az olajjal és kakaós, sütőporos liszttel. A fehérjéket kemény habbá verjük, majd óvatos mozdulatokkal lazítjuk vele a kakaós tésztát. A fehér részhez a túrót simára keverjük a porcukorral, a tojással, a búzadarával, a citrom finomra reszelt héjával és a vanília kikapart magjaival.

A tepsit kibéleljük sütőpapírral, és elegyengetjük benne a kakaós masszát. Belekanalazzuk „pöttyösen” a túrókrémet. 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük. Végezzünk tűpróbát, mielőtt kivennénk a sütőből. Ha kihűlt, kockákra vágva tálaljuk.

Hozzászólások
Oldal nyomtatása Oldal nyomtatása