Hozzávalók

(30 cm-es átmérőjű piteformához vagy azonos méretű szögletes, magas falú tepsihez)

 

Tésztához:

19 dkg Nagyi titka Extra finom süteményliszt

1,5 dkg sütőpor

10 dkg porcukor

1 dkg vaníliás cukor

2 db tojás

15 dkg túró

1,5 dl tejszín

1 dl olaj

40 dkg barackbefőtt

 

Locsoláshoz:

1 dl tejszín

1db tojás

3,5 dkg darált mandula

2 dkg kristálycukor

0,5 dkg vaníliás cukor

 

Elkészítés:

A pite formát kivajazzuk, szeletelt mandulával beszórjuk.

A tészta hozzávalóit az őszibarack kivételével összekeverjük, de nem habosítjuk. Az összekevert tésztát a formába öntjük és a felszeletelt őszibarackot a tetején szétterítjük. Az így elkészített tésztát 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.

A locsolóanyag hozzávalóit összekeverjük. 20 perc elteltével, a piteformában lévő tésztát meglocsoljuk vele és további 8 percig sütjük.

Beletesszük a formába, elkenjük, tetején a barackszeleteket szétrakjuk.

Hozzászólások
Oldal nyomtatása Oldal nyomtatása