Ezt a lepényt pörkölt mogyoróval gazdagítottam, de tehetünk bele diót vagy mandulát, sőt pisztáciát is. Gondoltam a nyárra is, és egy kicsit alakbarátabbá tettem a süteményt.
 

Hozzávalók (25×30 cm-es tepsihez):

a piskótához:

 

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A vajat habosra keverjük a cukorral és a vaníliával. Hozzáadjuk tojások sárgáját is, és tovább habosítjuk. Beledolgozzuk a kétféle lisztet, majd óvatosan, több részletben a tojáshabot is. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a süteményt, és a tetejét megszórjuk aprított mogyoróval. A barackokat félbevágjuk, kimagozzuk, és a magházukkal felfelé a masszára helyezzük. Megszórjuk a maradék mogyoróval, végül 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük kb. 30 percre. Szeletelés előtt hagyjuk teljesen kihűlni.

Hozzászólások
Oldal nyomtatása Oldal nyomtatása