Hozzávalók

(kb. 24 darabhoz)

0,5 kg Nagyi titka Pizzaliszt

4 dkg margarin

2 dkg porcukor

3 dkg élesztő

2 dkg só

1 db tojás

2,5 dl víz

Elkészítés:

A hozzávalókat egy keverőtálban összekeverjük és egybegyúrjuk. A tésztát körülbelül 7 dkg-os darabokra vágjuk, és rúd formájúra nyújtjuk. A kész rudacskákat a mélyhűtőben keményre fagyasztjuk hogy könnyebb legyen rátekerni a baconszeleteket.

A bacon szeletekkel körbetekert, rudacskákat 35-40 fokos párásított sütőben 15 percig kelesztjük. A baconba teert rudacskákat le is fagyaszthatjuk, ha később szeretnénk használni, de ilyenkor a kelesztési időt 30-40 percre növeljük.

A kelesztés után a rudacskákat 190 fokra előmelegített sütőben körülbelül 7-9 percig süssük.

Nagyi tippje:

Párásított sütőt úgy tudunk a legegyszerűbben csinálni, hogy a kívánt hőfokra beállított sütő aljára egy hőálló edénybe vizet teszünk.

Amennyiben a sütőnk nem alkalmas alacsony hőmérséklet beállítására úgy a vízzel teli edénnyel fűtsük fel a sütőt a legalacsonyabb hőmérsékletre, kapcsoljuk ki és így a sütő hűlése közben érhetjük el majd a kívánt hőfokot.

Hozzászólások
Oldal nyomtatása Oldal nyomtatása