Ugyan kicsit elcsépelt, de szeretek muffint sütni, hiszen néhány perc alatt összeállítható, nem kell hozzá semmilyen extra felszerelés, és gyorsan elkészül. Az év eleji fogadalmakra tekintettel ezúttal egészségesebb változatban készítettem el, kevesebb zsiradékkal és cukorral. Az almapüré és a joghurt segít kiváltani a zsírt, a tönkölylisztek pedig rostban és tápanyagban is gazdagabbá teszik.

 

Almapürét üvegeset szoktam vásárolni a boltban, de megpárolt és simára turmixolt almát is használhatunk helyette. A tésztát tovább ízesíthetjük például mazsolával is.


Hozzávalók (12 darabhoz)

Elsőként összedolgozzuk a nedves hozzávalókat, tehát elkeverjük az almapürét amegolvasztott kókuszzsírral, a joghurttal és a tojással. Ehhez adjuk a cukrot és a mézet. Jöhetnek a száraz hozzávalók is, vagyis a kétféle tönkölyliszt, a sütőpor, a fahéj és a kókuszreszelék. Egyneművé keverjük a masszát, és kiadagoljuk a papírkapszlikba. Mindegyik tetejére teszünk egy fél szem diót. 170 fokra előmelegített sütőben, nagyjából 25 perc alatt készre sütjük.

Hozzászólások
Oldal nyomtatása Oldal nyomtatása