Tulajdonképpen egy egyszerű almás kevert tészta, amit ha kerek formában sütünk meg, akár egy kis ünnepi jelleget is kaphat. Könnyen csomagolható, sőt akár fagyasztható is. Tipp: akár muffinformában is készíthetjük, így könyen csomagolható uzsonnára is, viszont akkor a sütési időt csökkentsük kb. 20 percre.

Hozzávalók:

  • 20 dkg puha vaj
  • 15 dkg cukor
  • 3 tojás
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 15 dkg Nagyi titka Fehér tönkölybúzaliszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 dl tej vagy natúr joghurt
  • 3 db alma (körte is lehet)
  • 3 dkg szeletet mandula vagy dió
  • a formához:
  • 2 dkg puha vaj
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa

A puha vajat habosra keverjük a cukorral, majd egyenként beledolgozzuk a tojásokat. Hozzákeverjük a tejet (vagy joghurtot), ezután beleszitáljuk a sütőporos lisztet. Simára keverjük, végül pedig beleforgatjuk a megtisztított és apró kockákra vágott almát (vagy körtét) és a kókuszt. A sütőformát kikenjük a vajjal, és meghintjük zsemlemorzsával. Beleszedjük a masszát, rászórjuk a mandulát (vagy diót), és 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük kb. 30-35 percre. Szeletelés előtt hagyjuk kihűlni.

Hozzászólások
Oldal nyomtatása Oldal nyomtatása