Nézd meg hogy készíthetsz almás pitét almában és nyűgözd le vele az egész családod!

Hozzávalók / 4 adag:

A tésztához
250 g Nagyi titka Félfogós búzaliszt
65 g porcukor
1 csipet só
15 dkg hideg vaj
25 ml habtejszín
1 db tojássárgája
Az almához
8 nagy db alma
100 g vaj
2 teáskanál fahéj
0.5 teáskanál szegfűbors
1 teáskanál szegfűszeg
2 ek cukor
1 marék darált dió

Elkészítés:

A tésztához
A tésztához a lisztet, porcukrot és a sót egy tálba szitáljuk. Hozzáadjuk a kockára vágott hideg vajat, és alaposan elmorzsoljuk benne.A tejszínhez hozzáadjuk a tojássárgáját, elkeverjük benne, majd az egészet hozzáadjuk a tésztához, és cipóvá gyúrjuk. Fóliába csomagolva 45 percre a hűtőbe tesszük.A pihentetett pitetésztát kinyújtjuk, majd vékonyan felcsíkozzuk.
Az almához
Négy alma tetejét levágjuk, és a belsejét kivájjuk. A magházat kidobjuk, a gyümölcshúst félretesszük. A maradék négy almát meghámozzuk, ezeket is kicsumázzuk, és a többi almával együtt apróra felkockázzuk.A vajat egy edényben felolvasztjuk, majd rádobjuk az almakockákat, és 10-12 perc alatt megpároljuk. Hozzáadjuk a fűszereket és a cukrot, majd addig főzzük, amíg puha nem lesz. A legvégén belekeverjük a darált diót, hogy sűrűbb legyen a töltelék. A töltelékkel megpakoljuk a kivájt almákat, a tetejüket pedig a tésztacsíkokkal berácsozzuk.
Az almákat hőálló tálba tesszük, és 175 fokon 20-25 perc alatt megsütjük.

Hozzászólások
Oldal nyomtatása Oldal nyomtatása