Hozzávalók

(22 cm-es átmérőjű tortaformához, 16 szelet)

 

8 dkg Nagyi titka Extra finom süteményliszt

7 db tojás

18 dkg kristálycukor

8 dkg finomra darált dió

18 dkg mák

18 dkg vaj

30 dkg áfonyalekvár

1 csomag vanília cukor

2 csipet citromhéj

 

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjét a kristálycukorral felverjük. A sárgáját összekeverjük a vanília cukorra és a citromhéjjal. A vajat felolvasztjuk és összekeverjük 2 tojásos cukros keverékkel valamint a többi hozzávalóval is. Az keveréket alaposan összekeverjük.

A masszát tortaformába öntjük és 170 fokra előmelegített sütőben 40-50 percig sütjük.

A kész tortát kihűlés után három lapra vágjuk. A lapok között áfonyalekvárral töltjük és a torta tetejét porcukorral szórjuk be.

Hozzászólások
Oldal nyomtatása Oldal nyomtatása