Hozzávalók:

Az alap tésztához:
125 g vaj
200 g porcukor
2 tojás
200 g tejföl
80g tejszín
1 vanília
270 g Nagyi titka Extra finom süteményliszt
1 tk sütőpor
1 tk szódabikarbóna
½ tk só

A fahéjas réteghez:
150 g barnacukor
1 tk fahéj
200 g durvára tört dió

A krémsajtos réteghez:
225 g krémsajt
50 g tejszín
100 g cukor
1 tojás
½ vanília
10 g keményítő

Elkészítés:

1. A sütőt előmelegítjük 175 fokra. Az alaptésztához a vajat a porcukorral és a vanília kikapargatott magjaival kihabosítjuk, majd a tojásokat egyenként hozzá dolgozzuk. Ezután kerül bele a tejföl majd a tejszín, végül pedig – a külön tálban összekevert – szárazanyagok. A tésztát egy kivajazott és lisztezett tepsibe simítjuk (kb. 20×25 cm).

2. A fahéjas réteghez a hozzávalókat összekeverjük, majd a felét a tésztára szórjuk úgy, hogy szépen, egyenletesen beterítse azt.

3. A krémsajtos réteghez a krémsajtot a vanília kikapargatott magjaival és a cukorral kihabosítjuk, majd a tojást, tejszínt és keményítőt is hozzá keverjük. Nagyon óvatosan a fahéjjal megszórt tészta tetejére simítjuk (akár habzsákkal is nyomhatjuk), majd ezt is megszórjuk a maradék fahéjas-cukros dióval.

4. 175 fokon kb. 30 perc alatt készre sütjük a világ legfinomabb coffee cake-jét. 🙂

Gasztroblogger workshop recept
Hozzászólások
Oldal nyomtatása Oldal nyomtatása